17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Salát z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa syrová 3 menší ks
cibule 2 ks
sůl 1 lžíce rovn
ocet 1 lžíce polé
pepř větší špet
Zobrazit všechny ingredience

lehká včeře, příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková


Do veder vynikající osvěžení, ať už s jogurtem nebo i bez něj.
Kořenit musí každý dle své vlastní chuti, množství zde uváděné je pouze orientační.
Bwz jogurtu je také výborný doplněk např. smažených karbanátků - lze podávat namísto okurkového salátu.



Postup
Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby byly celé potopené.
Zchladlé oloupeme a nakrájíme na jemo (např. stejně jak cibulku na smažení). a dáme do větší mísy (abychom mohli snadno promíchat)
Přidáme na slabé půlměsíčky nakrájenou cibuli, ocet, sůl, pepř, med (když není, nemusí být), cukr.
Vše důkladně promícháme a dáme do lednice dobře vychladit, nejlépe do druhého dne.
Lze uchovávat v zašroubované zavařovací sklenici delší dobu v lednici.
Dáme-li si do trochy tohoto salátu bílý jogurt - máme výbornou lehkou svačinku či večeři - spolu s rohlíkem nebo jiným pečivem.


 


RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...